Wat is dan FULL MANAGED hosting?

Waarom is full managed hosting onmisbaar bij een WordPress website?

  • Wat is full managed hosting en waarom is het beter dan normale hosting?
  • Wat is dan FULL MANAGED hosting?
  • Waarom is full managed hosting beter dan gewone hosting?
  • Waarom is full managed hosting onmisbaar bij een WordPress website?
  • Klassieke voorbeelden van unamnaged hosting “gone wrong”
  • Conclusie? Full managed hosting is echt een aanrader.
$

Wat is full managed hosting en waarom is het beter dan “gewoon” hosting?

Laten we beginnen bij het begin. Wat is hosting?. Webhosting is eenvoudigweg het huren van een stukje webruimte op een server waar je de bestanden opslaat waaruit je website bestaat.

 Een server is een computer die 24 uur per dag en 7 dagen per week met het Internet verbonden is en zich bevindt in een datacentrum dat speciaal voor dit doel gemaakt werd. De server maakt het dus mogelijk dat bezoekers je website kunnen bekijken.

Huren van ruimte  24/7 verbonden

Wat is dan FULL MANAGED hosting?

Managed web hosting is wanneer een hostingbedrijf de setup, het beheer, de administratie en de ondersteuning van een server en/of applicatie voor zijn rekening neemt.

Beheerdiensten variëren van host tot host, maar omvatten meestal Updates en patching, 24/7/365 ondersteuning en backups.

Zorgeloos online  24/7/365 ondersteuning

Waarom is full managed hosting beter dan gewone hosting?

Om de voordelen van managed hosting echt te begrijpen, is het nuttig eerst het alternatief te begrijpen: ruimte huren op servers die eigendom zijn van het hostingbedrijf.

Bij unmanaged hosting huur je ruimte op servers die eigendom zijn van het hostingbedrijf, maar het is grotendeels doe het zelf. Dit betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor het beheer van je diensten en het onderhoud van je website. Als je de server resources te veel gebruikt of gehackt wordt, komt het op jou aan om dat te verhelpen. Beheerde hosting diensten of ook wel full managed hosting genoemd worden sterk aanbevolen voor elk bedrijf dat serieus werk maakt van zijn aanwezigheid online en geen omkijk wilt naar het webbeheer.

Unmanaged vs managed  24/7 online

Waarom is full managed hosting onmisbaar bij een WordPress website?

Het klassieke voorbeeld van beheerde hosting die slecht afloopt is dat je midden in de nacht een telefoontje krijgt dat je servers down zijn en dat niemand van je klantenbestand je website kan bezoeken.

WordPress vereist veel updates, de kans dat er iets miss gaat is dus vele malen groter dan andere applicaties. Je moet WordPress minstens twee keer per maand bijwerken. Zo kun je eventuele problemen verhelpen, en krijgen plugins ook de tijd om compatibiliteit updates uit te patchen. Zorg ervoor dat je alles bijwerkt wat bijgewerkt moet worden op zijn minstens twee keer per maand.

Updates 2x per maand  Updates onder toezicht

Conclusie? Full managed hosting is echt een aanrader.

Als je nog niet zo ver bent dat je een full-time ontwikkelaar of IT-er nodig hebt, kun je overwegen een managed hosting bedrijf in te schakelen.

Voor ongeveer €20-€50 per maand zorgt een hosting bedrijf voor alles: DDoS mitigatie, real-time back-ups, software updates en patches, beveiligingsfixes, hardwarestoringen, herstel vanaf back-ups en zelfs routinematige migratie van je site om de prestaties te verbeteren.

Updates 2x per maand  Updates onder toezicht

Klassieke voorbeelden van unamnaged hosting “gone wrong”

Gehinderd worden door een traag ladende website.

Je merkt dat je pijplijn met leads aanzienlijk daalt, om je vervolgens te realiseren dat het aantal weigeringen op je website door het dak gaat door trage laadtijden.

s

Cybersecurity voorzorgsverhaal worden:

Je wordt overvallen door een cyber-exploit dat nooit gebeurd zou zijn als je je software consequenter bijgehouden had.

Altijd snel  Security 24/7

Echte mensen. 24/7 paraat

$